Opremljen prostor za prihvat lakše oboljelih osoba od koronavirusa (Covid-19)

opremanje dvorane koronaOdlukom Stožera civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke nabavljeno je 100 metalnih kreveta s madracima i kompletnom posteljinom, te se priprema prostor na području Širokog Brijega za smještaj lakše oboljelih od koronavirusa ukoliko razvoj epidemiološke to bude zahtijevao.


U dvorani Sportski centar Pavković pripadnici PVP Široki Brijeg, DVD-a Mokro, kao i pripadnici službi zaštite i spašavanja – Služba Crveni križ Županije Zapadnohercegovačke, GSS-a Široki Brijeg. kao i volonteri navijačke skupine Škripari Široki Brijeg dezinficirali prostor, te postavili krevete.

Pripreme su nadzirali članovi Županijskog stožera civilne zaštite i Gradskog stožera civilne zaštite Širokog Brijega.
„Zahvaljujemo obitelji Pavković koja je Županijskom stožeru civilne zaštite dala na korištenje dvoranu SC Pavković, a koju smo danas zajedničkim snagama svih raspoloživih službi pripremili prema zapovijedi Stožera“, rekao je Josip Zelenika, tajnik Crvenog križa ŽZH i član Županijskog stožera civilne zaštite.

opremanje dvorane korona1

Dopremljeni su kreveti i za prostor na području Ljubuškog, a također su spremne i lokacije na prostoru općina Posušje i Grude.
“Prostori za smještaj lakše oboljelih se pripremaju planiranom dinamikom. Zahvaljujem svima u ime Stožera koji su pomogli da sve ide svojim tijekom”, izjavio je dr. sc.Drago Martinović, načelnik Županijskog stožera civilne zaštite.

Iz Županijskog stožera civilne zaštite upućuju zahvalu tvrtki Metalos d. o. o. iz Kreševa koja je donirala 20 metalnih kreveta s madracima i komplet posteljinom, kao i braći Pavković koji su ustupili sportsku dvoranu, naglasivši da ih ne zanima nikakva naknada za korištenje prostora.

opremanje dvorane korona2

SLOGAN cz

OPERATIVNI CENTAR

Tel.: 039 661 377

©2024 Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke