ODRŽANA OBUKA ZA ČLANOVE ŽUPANIJSKOG/GRADSKIH/OPĆINSKIH STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE

obuka stozera 2024 1U Grudama je u organizaciji Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke održana obuka za članove Županijskog stožera civilne zaštite i načelnike općinskih/gradskih stožera na temu „Uloga i nadležnosti Stožera civilne zaštite, te rukovođenje i upravljanje akcijama zaštite i spašavanja u slučaju prirodnih i drugih nesreća“.

 

Na početku je sudionike obuke pozdravio dr. sc. Drago Martinović ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke i načelnik županijskog Stožera civilne zaštite istaknuvši važnost obuke, te je predstavio predavače. Na temu „Stožerno upravljanje u kriznim situacijama“ govorio je Mladen Bošnjak, pomoćnik ravnatelja Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke. Bošnjak je između ostalog govorio o normativno-pravnom uređenju organiziranja i rada Stožera civilne zaštite.

obuka stozera 2024 3

Na temu „Način rada i funkcioniranje Stožera“, odnosno o uvjetima i načinima korištenja financijskih sredstava ostvarenih na temelju posebne naknade za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća govorio je Nihad Hadžić, inspektor za zaštitu i spašavanje u Federalnoj upravi civilne zaštite.

O operativnom postupanje u nesrećama i traženju međunarodne pomoći s posebnim osvrtom na Standardnu operativnu proceduru između RH i BiH o pružanju prekogranične pomoći u gašenju požara na otvorenom prostoru govorio je Ismet Sendić, rukovoditelj Federalnog operativnog centra.

obuka stozera4 2024

Ova obuka, ali i edukacije, obuke i osposobljavanje u sustavu zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća, koje provodi Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke pored materijalnog opremanja, predstavlja temeljni preduvjet za učinkovito, stručno i kvalitetno izvršavanje svih poslova iz područja sustava zaštite i spašavanja.

 

SLOGAN cz

OPERATIVNI CENTAR

Tel.: 039 661 377

CZ ZZH logo

facebook
instagram
 

 

Video prilog

Važni telefonski brojevi:

Operativni centar CZ 121 

Policija 122 

Vatrogasci 123 

Hitna medicinska pomoć 124 

Pomoć na cesti /AMSBiH/ 1288

logo modul r 2
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke

dr. Franje Tuđmana 85,
88340 Grude
Tel.: +387 (0)39 661 580
Fax: +387 (0)39 852 077
uprava@civilnazastita-zzh.gov.ba

©2024 Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke