U SARAJEVU ODRŽAN SASTANAK DIREKTORA FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE S RAVNATELJIMA ŽUPANIJSKIH UPRAVA CIVILNE ZAŠTITE

sastanak fucz 2024U prostorijama Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) u Sarajevu je održan sastanak direktora FUCZ-a Aldina Brašnjića i suradnika s ravnateljima županijskih uprava civilne zaštite među kojima je nazočio i dr. sc. Drago Martinović ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke.


Sastanak koji je iniciran i organiziran na prijedlog direktora FUCZ-a Aldina Brašnjića, bio je ujedno i prilika da se s ravnateljima županijskih uprava civilne zaštite dogovori buduća suradnja i aktivnosti na unapređenju sustava zaštite i spašavanja.

Cilj ovog sastanka bio je razgovor o svim aktualnim temama iz nadležnosti Uprava, informiranje o stanju i pripremljenosti vatrogasnih resursa za gašenje velikih šumskih i drugih požara otvorenog prostora i međusobno pružanje pomoći.

Ravnatelji županijskih uprava civilne zaštite upoznati su s Nacrtom Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti od požara i vatrogastvu i njegovom upućivanju u daljnju proceduru nakon provedene javne rasprave, a razgovarano je i o utvrđivanju konačnog stava u vezi izrade i donošenja novog zakona o sustavu zaštite i spašavanja u Federaciji Bosne i Hercegovine.

sastanak fucz1 202

Sudionici ovog sastanka govorili su i o nedovoljnoj opremljenosti i kadrovskoj popunjenosti civilne zaštite, posebno u oblasti zaštite od požara i vatrogastva, te o načinu i mogućnostima opremanja županijskih i općinskih specijaliziranih postrojbi, a posebno važnim je ocijenjeno iznalaženje koncepta razvijanja i unapređenja međusobne suradnje i pružanja pomoći tijekom požarne sezone.
Sastanak je rezultirao postignutim dogovorom za organiziranje i izvođenje obuka članova stožera civilne zaštite i zaposlenika operativnih centara na svim razinama.

Na kraju ovog sastanka, za koji sudionici smatraju da je bio veoma produktivan, donijet je zaključak da se zbog unapređenja buduće saradnje i razvoja oblasti zaštite i spašavanja nastavi praksa kontinuiranog održavanja ovakvih sastanaka koji bi se organizirali naizmjenično u svim županijama gdje bi sudionici imali priliku obići sve županijske uprave civilne zaštite, te se upoznali sa njihovim kapacitetima i opremljenosti operativnih snaga civilne zaštite.

SLOGAN cz

OPERATIVNI CENTAR

Tel.: 039 661 377

CZ ZZH logo

facebook
instagram
 

 

Video prilog

Važni telefonski brojevi:

Operativni centar CZ 121 

Policija 122 

Vatrogasci 123 

Hitna medicinska pomoć 124 

Pomoć na cesti /AMSBiH/ 1288

logo modul r 2
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke

dr. Franje Tuđmana 85,
88340 Grude
Tel.: +387 (0)39 661 580
Fax: +387 (0)39 852 077
uprava@civilnazastita-zzh.gov.ba

©2024 Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke