U GORICI ODRŽANA MEĐUNARODNA VATROGASNA VJEŽBA DVD-a LOVREĆ, DVD-a GORICA, DVD-a RAKITNO I VATROGASACA IZ NJEMAČKE

vjezba gorica 2023 3U organizaciji DVD-a Gorica, Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke i Službe za zaštitu od požara pripadnici DVD-a Lovreć (Republika Hrvatska), DVD-a Gorica i DVD-a Rakitno uz kolege vatrogasce dobrovoljce iz Schwabenheima (Njemačka) održali su vatrogasnu vježbu.


Taktička vježba „snage i izdržljivosti“ organizirana je kroz dva poligona u duhu natjecateljskog karaktera dobrovoljnih vatrogasnih društava Službe zaštite od požara Županije Zapadnohercegovačke na prostoru ispred Vatrogasnog doma „DVD Gorica“ u Gorici.

vjezba gorica 2023 1

Na samom početku nazočne je pozdravio ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke dr. sc. Drago Martinović „Posebno pozdravljam goste iz Njemačke dobrovoljne vatrogasce iz Schwabenheima i pripadnike DVD-a Lovreć iz Republike Hrvatske koji i ovim putem pokazuju otvorenost za suradnju, te se nadam ostvarivanju zajedničkih projekata s našim vatrogasnim postrojbama. Pozdravljam i sve vatrogasce iz naše i susjednih županija“, rekao je između ostalog ravnatelj Martinović. Nazočne je pozdravio i načelnik Općine Grude Ljubo Grizelj.

vjezba gorica 2023 2

Samu koordinaciju i slaganje poligona te konačno ocjenjivanje taktičkih vježbi proveo je Srećko Vukojević, zaposlenik Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke u suradnji sa zapovjednikom DVD-a Gorica Darkom Paradžikom Brajom. „Pripadnici DVD-ova pokazali su zavidnu spremnost za reagiranje u izvanrednim situacijama. Ocjenjivali smo ukupni rad pojedinog odjeljenja, te cjelokupne intervencije. Cilj provođenja taktičkih vježbi je odraditi zadatak sa stvaranjem dojma intervencije, te postupanja snaga na istoj“, istaknuo je Srećko Vukojević.

„Bilo nam je zadovoljstvo sudjelovati u izvođenju vježbi snage i izdržljivosti koje su se održale u Zapadnoj Hercegovini može se reći na samom početku požarne sezone 2023. u krugu vatrogasnog doma DVD-a Gorica. Osim zajedničke vježbe četiriju DVD-a ovo se smatra primjerom dobre međunarodne suradnje “, rekao je sudionik vježbe ujedno i zapovjednik DVD-a Lovreć Frano Jelić.

vjezba gorica 2023 7

Osim sudionika, vježbi nazočili su i pripadnici ostalih dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Županije Zapadnohercegovačke, načelnici općina Grude i Posušje Ljubo Grizelj i Ante Begić te predstavnici službi civilne zaštite Općine Posušje Ljubo Bradarić i Grada Širokog Brijega Željko Vukoja zajedno sa zapovjednicima Javnih vatrogasnih postrojbi općina i gradova u Županiji Zapadnohercegovačkoj. Nazočili su i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Imotskog Stipe Zec, te PVP-a Mostar na čelu sa zapovjednikom Petrom Jurićem. Nakon vježbe druženja je nastavljeno uz ručak koji su pripremili organizatori.

vjezba gorica 2023 6

 

SLOGAN cz

OPERATIVNI CENTAR

Tel.: 039 661 377

CZ ZZH logo

facebook
instagram
 

 

Video prilog

Izvješće operativnog centra

Važni telefonski brojevi:

Operativni centar CZ 121 

Policija 122 

Vatrogasci 123 

Hitna medicinska pomoć 124 

Pomoć na cesti /AMSBiH/ 1288


Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke

dr. Franje Tuđmana 85,
88340 Grude
Tel.: +387 (0)39 661 580
Fax: +387 (0)39 852 077
uprava@civilnazastita-zzh.gov.ba

©2023 Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke