Održana radionica o Mehanizmu civilne zaštite Europske unije

mehanizamCZ msbihGlavna uprava za europsku civilnu zaštitu i operacije humanitarne pomoći (DG ECHO) u suradnji s Ministarstvom sigurnosti Bosne i Hercegovine organizirali su radionicu o Mehanizmu civilne zaštite Europske unije. Cilj je da pripadnici službi zaštite i spašavanja bolje razumiju obveze, prednosti i alate Mehanizma civilne zaštite EU.


Potpisivanjem Sporazuma između Bosne i Hercegovine i Europske unije krajem prošle godine, Bosna i Hercegovina je postala punopravna članica Mehanizma civilne zaštite Evropske unije.

Za Bosnu i Hercegovinu je od izuzetne važnosti da u okviru Mehanizma djeluje kao aktivna članica, odnosno da bude u poziciji ne samo da traži već i da nudi pomoć.

Tijekom dvodnevne obuke koja je održana 1. i 2. prosinca u prostorijama Operativno-komunikacijskog centra BiH –112 Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine, polaznici su upoznati s načinom rada Centra za odgovor i koordinaciju u nesrećama Europske komisije, zatim o prevenciji, obukama i spasilačkim timovima.

Na radionici ispred Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke sudjelovao je Srećko Vukojević zaposlenik Uprave.

SLOGAN cz

OPERATIVNI CENTAR

Tel.: 039 661 377

CZ ZZH logo

facebook
instagram
 

 

Video prilog

Važni telefonski brojevi:

Operativni centar CZ 121 

Policija 122 

Vatrogasci 123 

Hitna medicinska pomoć 124 

Pomoć na cesti /AMSBiH/ 1288

logo modul r 2
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke

dr. Franje Tuđmana 85,
88340 Grude
Tel.: +387 (0)39 661 580
Fax: +387 (0)39 852 077
uprava@civilnazastita-zzh.gov.ba

©2024 Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke