U GORICI OBILJEŽEN DAN VATROGASACA: ODRŽANA VATROGASNA VJEŽBA PRIPADNIKA DOBROVOLJNIH VATROGASNIH DRUŠTAVA GORICA, KUSTOŠIJA, TIHALJINA I RAKITNO

20220507 133447U organizaciji Službe za zaštitu od požara Županije Zapadnohercegovačke i DVD-a Gorica, a uz podršku Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke, u povodu obilježavanja blagdana svetog Florijana zaštitnika vatrogasaca u krugu vatrogasnog doma u Gorici je održana taktička vježba „snage i izdržljivosti“. Vježba je organizirana kroz tri poligona.


U duhu natjecateljskog karaktera dobrovoljnih vatrogasnih društava, svoje snage su odmjerili DVD Gorica, DVD Kustošija (Zagreb) i novoosnovana društva u Županiji Zapadnohercegovačkoj DVD Tihaljina i DVD Rakitno.

20220507 135431


Na samom početku nazočne je pozdravio dr. sc. Drago Martinović ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke poželjevši uspješno izvođenje vježbe, kao i boravak u Gorici. Načelnik općine Grude Ljubo Grizelj čestitao je vatrogascima njihov dan i dodao da je Općina Grude do sada pomagala DVD-u Gorica i da će tako biti u budućnosti ali da će pružiti pomoć i novoosnovanom DVD-u Tihaljina.

IMG 20220507 175704 566

Petar Galić član DVD-a Gorica je u ime domaćina DVD-a Gorica izjavio:„Posebno pozdravljam goste iz Hrvatske, pripadnike DVD-a Kustošije, koji i ovim putem pokazuju otvorenost za suradnju, te se nadam ostvarivanju zajedničkih ciljeva i u budućnosti, ali i naše kolege i prijatelje iz novoosnovanih dobrovoljnih vatrogasnih društava“.

20220507 133557

Samu koordinaciju i slaganje poligona, te konačno ocjenjivanje taktičkih vježbi proveo je Srećko Vukojević, viši stručni suradnik iz Uprave civilne zaštite u suradnji sa zapovjednikom DVD-a Gorica Darkom Paradžikom-Brajom. „Pripadnici DVD-ova pokazali su zavidnu spremnost za reagiranje u izvanrednim situacijama. Ocjenjivali smo ukupni rad pojedinog odjeljenja, te cjelokupne intervencije. Cilj provođenja taktičkih vježbi je odraditi zadatak sa stvaranjem dojma intervencije, te provjera operativne spremnosti vatrogasaca, koordiniranog djelovanja te međusobne komunikacije tijekom intervencije, a sve u povodu nadolazeće požarne sezone“, istaknuo je Srećko Vukojević.
Zahvalnicu DVD-u Gorica za organizaciju obilježavanja Dana vatrogasaca i suradnju s Upravom civilne zaštite ŽZH, kao i doprinos u izgradnji sustava zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara u Županiji Zapadnohercegovačkoj provođenjem vatrogasne vježbe dodijelio je dr. sc. Drago Martinović ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke.

„Bilo nam je zadovoljstvo sudjelovati u izvođenju vježbi snage i izdržljivosti koje su se održale može se reći na samom početku požarne sezone 2022. u krugu vatrogasnog doma DVD-a Gorica. Osim zajedničkih vježbi DVD-a ovo se smatra primjerom dobre međunarodne suradnje koju je uočila Katarina Pavina pripadnica DVD-a Kustošija. Nadamo se daljnjoj suradnji“, dodao je sudionik i pripadnik DVD-a Kustošija Marko Ratkajec.

Nakon vježbe organiziran je prigodni domjenak za sve uzvanike. Osim sudionika vježbe nazočni su bili i predstavnici službi civilne zaštite gradova/općina u ŽZH zajedno sa zapovjednicima i vatrogascima iz profesionalnih vatrogasnih postrojbi i lokalnih DVD-ova u Županiji Zapadnohercegovačkoj, zapovjednik JVP Imotski Stipe Zec, kao i vatrogasci iz susjedstva.

SLOGAN cz

OPERATIVNI CENTAR

Tel.: 039 661 377

CZ ZZH logo

facebook
instagram
 

 

Video prilog

Važni telefonski brojevi:

Operativni centar CZ 121 

Policija 122 

Vatrogasci 123 

Hitna medicinska pomoć 124 

Pomoć na cesti /AMSBiH/ 1288


Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke

dr. Franje Tuđmana 85,
88340 Grude
Tel.: +387 (0)39 661 580
Fax: +387 (0)39 852 077
uprava@civilnazastita-zzh.gov.ba

©2023 Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke