ODRŽANA 35. IZVANREDNA SJEDNICA ŽUPANIJSKOG STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE

Na 35. izvanrednoj sjednici Županijski stožer civilne zaštite je donio Zaključak kojim se zadužuje Zavod za javno zdravstvo da u suradnji sa Ministarstvom zdravstva, rada i socijalne skrbi na temelju epidemiološke situacije u Županiji Zapadnohercegovačkoj, odnosno podataka o broju oboljelih koronavirusom COVID-19 u tjedan dana, Stožeru civilne zaštite predloži odgovarajuće mjere.

 

O stanju pandemije koronavirusa COVID-19 članove Stožera je informirao Tomislav Pejić, dr. med. ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi istaknuvši da je s današnjim danom u Županiji Zapadnohercegovačkoj oboljelo 617 osoba, te da je ukupno od pojave koronavirusa umrlo 49 osoba. Informaciju o kontroli provođenja Zapovijedi Županijskog stožera civilne zaštite podnio je Nikica Tomas v.d. ravnatelj Uprave za inspekcijske poslove. Tomas je između ostalog rekao da je županijska inspekcija u proteklih nešto više od mjesec dana izdala 40 prekršajnih naloga za prekoračenje radnog vremena i za kršenje Zapovijedi Stožera o broju osoba na organiziranim okupljanjima. U točki razno ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi Tomislav Pejić, dr. med. je obrazložio prijedlog prostora za izolatorij za pacijente s blažom i srednjom kliničkom slikom, a kojima je nužno osigurati izolaciju.

Sa sjednice Županijskog stožera civilne zaštite apelirali su na građane da budu odgovorni i da se pridržavaju zapovijedi i mjera Stožera, ponajprije se to odnosi na obvezno nošenje zaštitnih maski, izbjegavanje masovnog okupljanja, te držanja propisanog razmaka.

SLOGAN cz

OPERATIVNI CENTAR

Tel.: 039 661 377

CZ ZZH logo

facebook
instagram
 

 

Video prilog

Važni telefonski brojevi:

Operativni centar CZ 121 

Policija 122 

Vatrogasci 123 

Hitna medicinska pomoć 124 

Pomoć na cesti /AMSBiH/ 1288


Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke

dr. Franje Tuđmana 85,
88340 Grude
Tel.: +387 (0)39 661 580
Fax: +387 (0)39 852 077
uprava@civilnazastita-zzh.gov.ba

©2021 Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke