ODRŽANA 50. IZVANREDNA SJEDNICA ŽUPANIJSKOG STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE

Pod predsjedanjem zapovjednika Županijskog stožera civilne zaštite Zdenka Ćosića, 31. prosinca 2021. godine održana je 50. izvanredna sjednica Županijskog stožera civilne zaštite. Usvojen je sljedeći dnevni red:

 

1. Razmatranje i usvajanje Zapisnika sa 49. izvanredne sjednice Stožera
2. Informacija o aktualnoj epidemiološkoj situaciji u Županiji Zapadnohercegovačkoj

U radu sjednice su sudjelovali: zapovjednik Stožera Zdenko Ćosić i članovi Stožera: Tomislav Pejić, Toni Kraljević, David Grbavac, Mladen Bošnjak, Jadranka Karačić, Zoran Zadro, Josip Zelenika, te ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Andrea Jurić i pomoćnik gradonačelnika za civilnu zaštitu Grada Širokog Brijega Željko Vukoja.

Zapisnik sa 49. izvanredne sjednice Županijskog stožera civilne zaštite je nakon razmatranja jednoglasno usvojen – bez primjedbi.
Ministar zdravstva rada i socijalne skrbi i član Stožera Tomislav Pejić je podnio izvješće o stanju pandemije koronavirusa – Covid-19 na području naše županije naglasivši da je trenutno na području Županije Zapadnohercegovačke pozitivno 412 osoba.

Zbog trenutnog epidemiološkog stanja i velikog broja aktivnih slučajeva na prisustvo koronavirusa i sezonske gripe, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Andrea Jurić je zatražila od Stožera da se čim prije uvedu nove epidemiološke mjere koje bi utjecale na zaustavljanje naglog rasta broja aktivnih slučaja te umanjile veliki pritisak na domove zdravlja u našoj županiji. U narednim danima, Stožer će razmotriti uvođenje novih mjera a isto tako će, putem priopćenja za javnost, pozvati građane da se pridržavaju osnovnih epidemioloških mjera, te da se odazovu na cijepljenje protiv Covid-19 i sezonske gripe.

Stožer je zatražio od Crvenog križa Županije Zapadnohercegovačke da ponovno postavi šator za testiranje u krugu bivše Duhanske stanice u Širokom Brijegu. Isto tako je zatraženo od Crvenog križa da u narednom periodu, dok traje ovako zahtjevno stanje, logistički potpomognu ljudske kapacitete u Zavodu za javno zdravstvo i domovima zdravlja u obavljanju nemedicinskih poslova.

 

SLOGAN cz

OPERATIVNI CENTAR

Tel.: 039 661 377

CZ ZZH logo

facebook
instagram
 

 

Video prilog

Važni telefonski brojevi:

Operativni centar CZ 121 

Policija 122 

Vatrogasci 123 

Hitna medicinska pomoć 124 

Pomoć na cesti /AMSBiH/ 1288

logo modul r 2
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke

dr. Franje Tuđmana 85,
88340 Grude
Tel.: +387 (0)39 661 580
Fax: +387 (0)39 852 077
uprava@civilnazastita-zzh.gov.ba

©2024 Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke