ODRŽANA 5. SJEDNICA ŽUPANIJSKOG STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE

U prostorijama Vlade Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu je, 19. rujna 2019. godine, pod predsjedanjem zapovjednika Županijskog stožera civilne zaštite Zdenka Ćosića održana 5. sjednica Županijskog stožera civilne zaštite. Usvojen je sljedeći dnevni red:

 

1. Razmatranje i usvajanje Zapisnika sa 4. sjednice Županijskog stožera civilne zaštite - Informacija o realizaciji odluka s prethodne sjednice
2. Razmatranje i usvajanje Zaključka o davanju mišljenja na izdvajanje sredstava za rad članova i tajnika Županijskog povjerenstva za procjenu šteta (prijedlog Županijskog povjerenstva za procjenu šteta)
3. Razmatranje i usvajanje Odluke o opremanju (odjeća i obuća) struktura civilne zaštite
4. Razmatranje i usvajanje Odluke o nabavi rabljenog terenskog vozila
5. Razmatranje i usvajanje Odluke za nabavu računalne opreme za općinske/gradske operativne centre
6. Razmatranje i usvajanje Odluke o odobrenju isplate naknade članovima i tajniku Povjerenstva za javnu nabavu
7. Razmatranje i usvajanje Odluke o izdvajanju sredstava za pokrivanje troškova registracije vozila
8. Informacija o broju i vrsti intervencija pripadnika vatrogasnih postrojbi i Gorskih službi spašavanja u prvih osam mjeseci ove godine
9. Razno

Na sjednici su nazočili: Zdenko Ćosić zapovjednik Stožera, Drago Martinović načelnik Stožera, te članovi Stožera: Miroslav Ramljak, Tomislav Pejić, Toni Kraljević, Jadranka Karačić i Mladen Bošnjak.

Na samom početku sjednice nakon razmatranja jednoglasno je usvojen Zapisnik s 4. sjednice Županijskog stožera civilne zaštite. Na prijedlog Županijskog povjerenstva za procjenu šteta Stožer je dao pozitivno mišljenja na izdvajanje sredstava za rad članova i tajnika Županijskog povjerenstva za procjenu šteta. Rad članova i tajnika Županijskog povjerenstva za procjenu šteta odnosi se na procjenu šteta nastalih prirodnom nepogodom na području Grada Širokog Brijega.

Stožer je jednoglasno usvojio odluke o opremanju (odjeća i obuća) struktura civilne zaštite, nabavi rabljenog terenskog vozila, te nabavu računalne opreme za općinske/gradske operativne centre. Načelnik Stožera Martinović upoznao je članove Stožera o tijeku radova na postavljanju video-nadzora za otkrivanje šumskih požara, te potrebi postavljanja opreme u općinske/gradske operativne centre za praćenje rada video nadzora odnosno kamera.
Usvojene su i odluke o odobrenju isplate naknade članovima i tajniku Povjerenstva za javnu nabavu, te o izdvajanju sredstava za pokrivanje troškova registracije vozila.

Član Stožera i pomoćnik ravnatelja Uprave civilne zaštite Mladen Bošnjak informirao je članove Stožera o broju i vrsti intervencija pripadnika vatrogasnih postrojbi i Gorskih službi spašavanja od početka godine do danas. Vatrogasci su imali 480 intervencija pri gašenju požara i 69 tehničkih intervencija, a pripadnici Gorskih službi spašavanja u našoj županiji su intervenirali 24 puta.
Stožer je podržao aktivnosti Udruge ŠREK „Vidra“ Ljubuški u sudjelovanju u ekološkoj akciji „Trebižat-Eko 2019.“.

 

 

SLOGAN cz

OPERATIVNI CENTAR

Tel.: 039 661 377

CZ ZZH logo

facebook
instagram
 

 

Video prilog

Važni telefonski brojevi:

Operativni centar CZ 121 

Policija 122 

Vatrogasci 123 

Hitna medicinska pomoć 124 

Pomoć na cesti /AMSBiH/ 1288


Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke

dr. Franje Tuđmana 85,
88340 Grude
Tel.: +387 (0)39 661 580
Fax: +387 (0)39 852 077
uprava@civilnazastita-zzh.gov.ba

©2023 Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke