POŽAR NA ZGRADI GIMNAZIJE U ŠIROKOM BRIJEGU

pozar gimnazija 1Požar na zgradi Gimnazije fra Dominika Mandića i Srednje strukovne škole Široki Brijeg izbio je u 18:30 sati.


Požar je izbio u potkrovlju zgrade te se vatra probila na krov dok se dio stropa urušio u hodnik na zadnjem katu Gimnazije. Na školi koja je devastirana i učionicama koje su pod vodom, nastala je ogromna materijalna šteta.

pozar gimnazija 2

Imajući u vidu da se može vidjeti dim, a povremeno i vatra vatrogasci pilaju grede koje tinjaju, te će najvjerojatnije cijelu noć provesti na požarištu u zgradi širokobriješke Gimnazije.

U nastojanju da sačuvaju vrijedne dokumente, djelatnici škole, profesori, domari, volonteri i učenici iznijeli su dnevnike i svu ostalu arhivu.

Odmah po izbijanju požara na teren su izašli pripadnici Profesionalne vatrogasne postrojbe Široki Brijeg s tri vozila i osam vatrogasaca, a u 19:40 sati u pomoć su im pristigli pripadnici DVD-a Kočerin s jednim vozilom i šest vatrogasaca.

pozar gimnazija 5

Oko 20:25 sati pristigli su i pripadnici PVP Grude s dva vozila i četiri vatrogasca, a nešto kasnije uključili su se i pripadnici PVP Posušje s jednim vozilom i dva vatrogasca. Područje osigurava više pripadnika Policijske uprave Široki Brijeg koji pomažu vatrogascima s dopremom boca za kisik.

Vatrogascima koji se već satima bore s požarom na širokobriješkoj Gimnaziji pomoć pružaju franjevci te Crveni križ Široki Brijeg i Crveni križ ŽZH. Naime, franjevci su na korištenje otvorili grijane prostorije koje se nalaze preko puta zgrade škole na ulazu u veliku dvoranu Franjevačkog samostana, dok su djelatnici Crvenog križa donijeli hranu i piće, kako bi se vatrogasci, ali i svi ostale službe i dobrovoljci koji pomažu u gašenju požara mogli okrijepiti. (jabuka.tv)

pozar gimnazija 4

 

SLOGAN cz

OPERATIVNI CENTAR

Tel.: 039 661 377

CZ ZZH logo

facebook
instagram
 

 

Video prilog

Izvješće operativnog centra

Važni telefonski brojevi:

Operativni centar CZ 121 

Policija 122 

Vatrogasci 123 

Hitna medicinska pomoć 124 

Pomoć na cesti /AMSBiH/ 1288

logo modul r 2
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke

dr. Franje Tuđmana 85,
88340 Grude
Tel.: +387 (0)39 661 580
Fax: +387 (0)39 852 077
uprava@civilnazastita-zzh.gov.ba

©2024 Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke