ODRŽANE EDUKACIJE ZAPOSLENIKA I POLAZNIKA DJEČJIH VRTIĆA NA PODRUČJU GRADA LJUBUŠKOG

edukacija ljubuski vrtici 3Edukacije zaposlenika i polaznika dječjih vrtića pod nazivom: „Ponašanje u slučaju pojave prirodnih i drugih nesreća i upoznavanje s brojevima telefona koji se koriste u hitnim slučajevima“ u organizaciji Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke održane su 24. i 26. listopada 2023. godine, u ljubuškim vrtićima 'Ljubuški' ispostava u Vitini, 'Ljubuški', 'Jelenko', 'Pahuljica' 'Petar Pan', 'Oblačić', , 'Buba mara' i 'Studenci'.

 

Nakon što je na početku edukacije ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke dr. sc. Drago Martinović predstavio pripadnike žurnih službi i operativnih snaga civilne zaštite istaknuo je temeljne ciljeve edukacije, upoznavanje s prirodnim i drugim nesrećama, te pravilno reagiranje u slučaju pojave istih i upoznavanje s brojevima telefona koji se koriste u hitnim situacijama. Prikazan je crtani film o ponašanju djece u slučaju pojave prirodnih nepogoda i drugih nesreća, te je pomoćnik ravnatelja Mladen Bošnjak potaknuo razgovor s djecom ukazavši na ulogu žurnih službi i operativnih snaga civilne zaštite, te ih upoznao s brojevima telefona koji se koriste u hitnim situacijama.

edukacija ljubuski vrtici 5
U drugom dijelu edukacije pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Ljubuški, GSS-a Ljubuški, Policijske uprave Ljubuški, Crvenog križa Ljubuški i učenici odjeljenja medicinske škole Srednje strukovne škole Ruđera Boškovića Ljubuški pokazali su svoju opremu, uređaje i vozila koje koriste u izvršavanju zadaća iz svoga djelokruga rada, te objasnili opis svojih poslova.

Djeci su podijeljene bojanke s motivima operativnih snaga civilne zaštite i žurnih službi, te prigodni letci o ponašanju u slučaju pojave požara, potresa i drugih prirodnih nepogoda i nesreća.

edukacija ljubuski vrtici 2

 

SLOGAN cz

OPERATIVNI CENTAR

Tel.: 039 661 377

CZ ZZH logo

facebook
instagram
 

 

Video prilog

Izvješće operativnog centra

Važni telefonski brojevi:

Operativni centar CZ 121 

Policija 122 

Vatrogasci 123 

Hitna medicinska pomoć 124 

Pomoć na cesti /AMSBiH/ 1288


Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke

dr. Franje Tuđmana 85,
88340 Grude
Tel.: +387 (0)39 661 580
Fax: +387 (0)39 852 077
uprava@civilnazastita-zzh.gov.ba

©2023 Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke