URUČENA OPREMA MEDICINSKOM TIMU, TIMU ZA ZAŠTITU OD POŽARA I SLUŽBI ZA SPAŠAVANJE IZ RUŠEVINA

oprema vatrogasci IPA IIU prostorijama Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke u Grudama uručena je oprema medicinskom timu, timu za zaštitu od požara i službi za spašavanje iz ruševina.


Ukupna vrijednost opreme je cca 90.000,00 KM, a nabavljena je u sklopu projekta „Povećanje kapaciteta za prevenciju, pripremu i odgovor na katastrofe – Otporna granica“ prekograničnog programa IPA II. Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke i Općina Herceg Novi (Crna Gora) su partneri u projektu, a Razvojna agencija županije Zapadnohercegovačke – HERAG je vodeći partner. Na primopredaji opreme osim djelatnika Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke nazočio je i Radoslav Luburić ravnatelj HERAG-a koji je upoznao članove timova o aktivnostima koje ih očekuju..

Oprema potpis IPA II

Medicinski tim je formiran je u Crvenom križu Županije Zapadnohercegovačke i broji pet članova. Tim za zaštitu od požara je formiran u  Dobrovoljnim vatrogasnim društvima Gorica, Mokro, Kočerin i Tihaljina i broji 10 članova. Služba za spašavanje iz ruševina je formirana u Gorskim službama spašavanja Posušje, Grude, Ljubuški i Široki Brijeg i broji 12 članova.

OPREMA GSS ipa II 2
oprema medicinski IPA II 1
U srijedu 14. lipnja i četvrtak 15. lipnja u Ljubuškom i Grudama održat će se prvi dvodnevni modul za pripadnike prekograničnog tima za zaštitu i spašavanje sastavljen od članova s područja Županije Zapadnohercegovačke i Općine Herceg Novi. Modul će održati pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Zagreb.

gss potpis svi

oprema gss ukupno

 oprema ck IPAII

SLOGAN cz

OPERATIVNI CENTAR

Tel.: 039 661 377

CZ ZZH logo

facebook
instagram
 

 

Video prilog

Izvješće operativnog centra

Važni telefonski brojevi:

Operativni centar CZ 121 

Policija 122 

Vatrogasci 123 

Hitna medicinska pomoć 124 

Pomoć na cesti /AMSBiH/ 1288

logo modul r 2
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke

dr. Franje Tuđmana 85,
88340 Grude
Tel.: +387 (0)39 661 580
Fax: +387 (0)39 852 077
uprava@civilnazastita-zzh.gov.ba

©2024 Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke