ČESTITKA VATROGASCIMA U POVODU 4. SVIBNJA BLAGDANA SVETOG FLORIJANA MEĐUNARODNOG DANA VATROGASACA

cestitka dan vatrogasaca 2023U povodu blagdana svetog Florijana zaštitnika vatrogasaca koji se obilježava 4. svibnja svim vatrogascima i vatrogaskinjama čestitamo njihov dan.

 

U povodu blagdana svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca svim pripadnicima javnih vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Županije Zapadnohercegovačke okosnici našeg sustava zaštite i spašavanja čestitamo njihov dan i upućujemo iskrene čestitke.

Vaša profesionalnost, hrabrost i predanost u obavljanju ove nadasve humane i zahtjevne profesije ulijeva sigurnost svima nama jer znamo da ćete nam pomoći u svim situacijama pritom riskirajući vlastite živote i zdravlje kako bi nas zaštitili i spasili. Također upućujemo čestitku svim vatrogascima i vatrogaskinjama i izvan naše Županije, a posebice onima s kojima surađujemo i koji nam pružaju pomoć u opremi, obuci i gašenju požara većih razmjera, kao što je to bilo u srpnju prošle godine, kada nam je pomoć bila najpotrebnija.

Sveti Florijan (Cetium, danas St. Polten, Austrija 250. - 304.), kršćanski je svetac i mučenik. Zaštitnik je vatrogasaca i drugi svetac zaštitnik zagrebačke nadbiskupije. Svjesno se žrtvuje priznajući da je kršćanin, kako bi bio uz svoje suborce i u času njihove smrti. Nakon brutalnog mučenja, 4. svibnja 304. godine bačen je u rijeku Enns s mlinskim kamenom oko vrata.


                                                Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke
                                                              dr. sc. Drago Martinović, ravnatelj

SLOGAN cz

OPERATIVNI CENTAR

Tel.: 039 661 377

CZ ZZH logo

facebook
instagram
 

 

Video prilog

Izvješće operativnog centra

Važni telefonski brojevi:

Operativni centar CZ 121 

Policija 122 

Vatrogasci 123 

Hitna medicinska pomoć 124 

Pomoć na cesti /AMSBiH/ 1288

logo modul r 2
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke

dr. Franje Tuđmana 85,
88340 Grude
Tel.: +387 (0)39 661 580
Fax: +387 (0)39 852 077
uprava@civilnazastita-zzh.gov.ba

©2024 Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke