ODRŽAN SASTANAK RUKOVODITELJA FEDERALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE S RAVNATELJIMA/DIREKTORIMA ŽUPANIJSKIH/KANTONALNIH UPRAVA CIVILNE ZAŠTITE

sastanak fucz 2022Rukovoditelj Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) Murat Baručija sa suradnicima se 1. kolovoza u prostorijama FUCZ u Sarajevu sastao s ravnateljima/direktorima/predstavnicima županijskih/kantonalnih uprava civilne zaštite.


Radnom sastanku koji je održan na poziv rukovoditelja Federalne uprave civilne zaštite odazvali su se svi ravnatelji/direktori županijskih/kantonalnih uprava CZ u FBiH ili njihovi predstavnici, a zbog dogovora i koordinacija budućih hitnih aktivnosti govorilo se o pripremljenosti vatrogasnih resursa za gašenje velikih šumskih i drugih požara otvorenog prostora i međusobnom pružanju pomoći. Ispred Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke sastanku je nazočio Srećko Vukojević. Razgovaralo se i o predstojećim aktivnostima na izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti od požara i vatrogastvu, te o inicijativi za izradu cjelovite analize stanja iz područja zaštite i spašavanja u Federaciji BiH koja podrazumijeva prikupljanje podataka u županijama, općinama i gradovima kao i utvrđivanja prioritetnih potreba za organiziranjem, opremanjem, obučavanjem i osposobljavanjem struktura zaštite i spašavanja.

sastanak fucz1 2022

Sudionici ovog sastanka poseban naglasak stavili su na potrebu razvijanja i unaprjeđenja međusobne suradnje i solidarnosti, pružanja pomoći tijekom protupožarne sezone i velikih šumskih požara otvorenog prostora na svim razinama, te pojednostavljenja složenih procedura traženja pomoći uz zaključak da je potrebno kontinuirano održavati koordinacijske sastanke i edukacije određenih struktura civilne zaštite koje su potrebne svim županijama kako bi borba sa požarima i njihovo gašenje bilo što uspješnije i učinkovitije.

 

SLOGAN cz

OPERATIVNI CENTAR

Tel.: 039 661 377

CZ ZZH logo

facebook
instagram
 

 

Video prilog

Izvješće operativnog centra

Važni telefonski brojevi:

Operativni centar CZ 121 

Policija 122 

Vatrogasci 123 

Hitna medicinska pomoć 124 

Pomoć na cesti /AMSBiH/ 1288

logo modul r 2
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke

dr. Franje Tuđmana 85,
88340 Grude
Tel.: +387 (0)39 661 580
Fax: +387 (0)39 852 077
uprava@civilnazastita-zzh.gov.ba

©2024 Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke