POTPISAN UGOVOR O MEĐUSOBNIM PRAVIMA I OBVEZAMA IZMEĐU UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE ŽZH I GORSKIH SLUŽBI SPAŠAVANJA U ŽZH

gss uprava potpisivanje 22U sjedištu Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke u Grudama je potpisan Ugovor o međusobnim pravima i obvezama između Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke i Gorskih službi spašavanja (GSS) u Županiji Zapadnohercegovačkoj u kojima je formirana zajednička služba za spašavanje iz ruševina.

 

Sukladno članku 18. Uredbe o organiziranju službi zaštite i spašavanja u Županiji Zapadnohercegovačkoj Ugovor su potpisali dr. sc. Drago Martinović ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke s jedne strane i Dragan Marušić pročelnik GSS-a Široki Brijeg, Milan Jukić pročelnik HGSS-a Stanice Posušje, Miro Bilić pročelnik GSS-a Grude i Milenko Dropuljić pročelnik GSS-a Ljubuški s druge strane.

gss uprava1 potpisivanje2022

Ugovorom su utvrđena međusobna prava i obveze Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke i Gorskih službi spašavanja Široki Brijeg, Posušje, Grude i Ljubuški u kojima je formirana zajednička služba za spašavanje iz ruševina s ukupno 12 članova.

Utvrđeni su i zadaci zajedničke službe za spašavanje iz ruševina formirane u GSS-u Široki Brijeg, HGSS-u Stanica Posušje, GSS-u Grude i GSS-u Ljubuški u području zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća, odnosno spašavanja iz ruševina, kao i način djelovanja službe kada ravnatelj Uprave i Županijski stožer civilne zaštite donesu odluku ili zapovijed o njenom angažiranju na zadacima zaštite i spašavanja na području Županije Zapadnohercegovačke. Za voditelja službe imenovan je Milan Jukić.

Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke do sada je potpisala Ugovore o međusobnim pravima i obvezama s Gorskim službama spašavanja Posušje, Široki Brijeg, Grude i Ljubuški u kojima su formirane službe za spašavanje s visina i drugih nepristupačnih mjesta, Crvenim križem Županije Zapadnohercegovačke u kojem je formirana služba za zbrinjavanje ugroženog i nastradalog stanovništva i prvu medicinsku pomoć, dobrovoljnim vatrogasnim društvima u Županiji Zapadnohercegovačkoj u kojima je formirana zajednička služba za zaštitu od požara i Zajednicom radioamatera Herceg-Bosne u kojoj je formirana služba radioamatera.

SLOGAN cz

OPERATIVNI CENTAR

Tel.: 039 661 377

CZ ZZH logo

facebook
instagram
 

 

Video prilog

Važni telefonski brojevi:

Operativni centar CZ 121 

Policija 122 

Vatrogasci 123 

Hitna medicinska pomoć 124 

Pomoć na cesti /AMSBiH/ 1288


Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke

dr. Franje Tuđmana 85,
88340 Grude
Tel.: +387 (0)39 661 580
Fax: +387 (0)39 852 077
uprava@civilnazastita-zzh.gov.ba

©2023 Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke