ODRŽANA 15. SJEDNICA ŽUPANIJSKOG STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE

U prostorijama Vlade Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu pod predsjedanjem zapovjednika Županijskog stožera civilne zaštite Zdenka Ćosića, 27. siječnja 2022. godine održana je 15. sjednica Županijskog stožera civilne zaštite. 

 

Nakon usvajanja Zapisnika sa 14. sjednice Županijskog stožera civilne zaštite, Stožer je usvojio Zaključak o davanju pozitivnog mišljenja na Izvješće o radu Županijskog stožera civilne zaštite za 2021. godinu i Program aktivnosti Županijskog stožera civilne zaštite za 2022. godinu
Stožer je usvojio i Zaključak o davanju pozitivnog mišljenja na Izvješće o korištenju sredstava posebne naknade za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća u 2021. godini, te Zaključak o davanju pozitivnog mišljenja na Plan korištenja sredstava posebne naknade za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća u 2022. godini.

Usvojen je i Zaključak o davanju mišljenja na Program razvoja zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća u Županiji Zapadnohercegovačkoj za razdoblje od 2022. do 2028. godine

Usvojene su odluke o izdvajanju sredstava za nabavu uredskog materijala, nabavu goriva, za pokrivanje troškova servisa i održavanja vozila i nabave guma, registraciju vozila, o izdvajanju sredstava za programsku podršku, održavanje web-stranice, te za opremanje Operativnog centra i struktura civilne zaštite. Usvojena je Odluka o izdvajanju sredstava za osiguranje pripadnika službi zaštite i spašavanja, Odluka o izdvajanju sredstava za provedbu natječaja za najbolje likovne i literarne radove za učenike osnovnih škola i djece s poteškoćama u razvoju, a u povodu Dana civilne zaštite, te Odluku o odobrenju sredstava za izradu Glavnog projekta i troškovnika skladišta i Operativnog centra civilne zaštite.

Jednoglasno su usvojene odluke o izdvajanju sredstava za pokrivanje troškova pripreme, obuke, vježbe i djelovanja, te opremanje službi zaštite i spašavanja i izdvajanju sredstava za pokrivanje troškova pripreme, obuke, vježbe i djelovanja, te opremanje službe za zaštitu od požara.

U točki tekuća pitanja pomoćnik ravnatelja Uprave civilne zaštite Mladen Bošnjak podnio je informaciju o radu Operativnog centra za 2021. godinu. Prema zamolbi za pomoć, usvojena Odluka o izdvajanju sredstava za službu za zbrinjavanje ugroženog i nastradalog stanovništva i prvu medicinsku pomoć osnovanu pri Crvenom križu Županije Zapadnohercegovačke.

 

SLOGAN cz

OPERATIVNI CENTAR

Tel.: 039 661 377

CZ ZZH logo

facebook
instagram
 

 

Video prilog

Izvješće operativnog centra

Važni telefonski brojevi:

Operativni centar CZ 121 

Policija 122 

Vatrogasci 123 

Hitna medicinska pomoć 124 

Pomoć na cesti /AMSBiH/ 1288

logo modul r 2
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke

dr. Franje Tuđmana 85,
88340 Grude
Tel.: +387 (0)39 661 580
Fax: +387 (0)39 852 077
uprava@civilnazastita-zzh.gov.ba

©2024 Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke