U GORICI SVEČANO OTVOREN NOVOSAGRAĐENI VATROGASNI DOM

dvd goricaSvečanim presijecanjem vrpce otvoren je novosagrađeni vatrogasni dom Dragovoljnog vatrogasnog društva Gorica.


Vrpcu su presjekli Darko Paradžik Brajo predsjednik DVD-a Gorica i dr. sc. Drago Martinović ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke. Na samom početku svečanosti otvorenja vatrogasnog doma u ime predsjednika i pripadnika DVD-a Gorica nazočne je prigodnim riječima pozdravio dr. sc. Drago Martinović ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke. „Mjesec svibanj je mjesec zaštite od požara, a ove godine obilježavamo i 20. obljetnicu osnutka DVD-a Gorica i svečano otvaramo ovaj vatrogasni dom. Ovo je veliki dan za vatrogastvo u Županiji Zapadnohercegovačkoj.“, rekao je između ostalog Martinović, te dodao: „Brajo uistinu živi vatrogastvo 24 sata na dan, to sam rekao puno puta i ponovit ću da je Brajo zaštitni znak dobrovoljnog vatrogastva u našoj Županiji, ali i puno šire.“

dvd gorica2

U svom obraćanju Ljubo Grizelj načelnik Općine Grude je između ostalog istaknuo važnost dobrovoljnog vatrogastva i zadovoljstvo što je Brajo u širem okruženju prepoznat po svojim aktivnostima u razvoju dobrovoljnog vatrogastva. Načelnik Grizelj i predsjednica Općinskog vijeca Grude Franka Zorić su predsjedniku Darku Paradžiku Braji predali poklon-bon u vrijednosti 2.000,00 KM.

dvdgorica 3

Podijeljene su zahvalnice za sve one koji su na bilo koji način pomogli izgradnju vatrogasnog doma. Zahvalnice je podijelio Darko Paradžik Brajo predsjednik i utemeljitelj DVD-a Gorica. Za financijsku potporu u izgradnju vatrogasnog doma zahvalnice su dobili Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke i Vlada Županije Zapadnohercegovačke. 

DVDGORICA6

„Ovo je dan za pamćenje. Od srca hvala svima koji su nam pomogli da sagradimo ovaj vatrogasni dom“, rekao je nadasve skromni i samozatajni Brajo.
Vatrogasni dom se prostire na 130 četvornih metara s garažom za dva vatrogasna vozila, garderobom, mokrim čvorom, kuhinjom i prostorijom za sastanke.
Uz nazočnost brojnih gostiju, donatora i sponzora na svečanosti su nazočili vatrogasci s područja Hercegovine i Dalmacije, načelnici općina Grude i Posušje gospoda Grizelj i Begić, predsjednica Općinskog vijeća Franka Zorić...

 dvd gorica4

SLOGAN cz

OPERATIVNI CENTAR

Tel.: 039 661 377

CZ ZZH logo

facebook
instagram
 

 

Video prilog

Važni telefonski brojevi:

Operativni centar CZ 121 

Policija 122 

Vatrogasci 123 

Hitna medicinska pomoć 124 

Pomoć na cesti /AMSBiH/ 1288


Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke

dr. Franje Tuđmana 85,
88340 Grude
Tel.: +387 (0)39 661 580
Fax: +387 (0)39 852 077
uprava@civilnazastita-zzh.gov.ba

©2021 Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke