MINISTARSTVO SIGURNOSTI BIH DODIJELILO POHVALU ZAŠTITE I SPAŠAVANJA RAVNATELJU DR. SC. DRAGI MARTINOVIĆU

pohvala min sigurDr. sc. Drago Martinović ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke dobitnik je pohvale zaštite i spašavanja Ministarstva sigurnosti BiH.


Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine – Sektor za zaštitu i spašavanje u povodu 1. ožujka, Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite – zaštite i spašavanja Bosne i Hercegovine, dodijelilo je priznanja organizacijama i pojedincima za poseban doprinos u području zaštite i spašavanja. Ukupno je dodijeljeno 11 zahvalnica i 17 pohvala zaštite i spašavanja.

Na prijedlog Federalne uprave civilne zaštite pismenu pohvalu zaštite i spašavanja dobio je dr. sc. Drago Martinović ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke.

U obrazloženju prijedloga između ostalog stoji da je dr. sc. Drago Martinović ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke u ulozi ravnatelja Uprave i načelnika županijskog Stožera civilne zaštite obavljao brojne aktivnosti u smjeru prevazilaženja novonastale situacije, pojave i širenja koronavirusa COVID-19, i to je radio veoma učinkovito i uspješno. U svojstvu načelnika Županijskog stožera civilne zaštite Martinović je pripremao sjednice Stožera, predlagao i kontinuirano radio na opremanju službi zaštite i spašavanja i ostalih struktura civilne zaštite u svrhu ostvarivanja zadataka zaštite i spašavanja. Tako je bilo u 2020., ali i ranijih godina. Svoj doprinos u razvoju sustava zaštite i spašavanja dr. sc. Drago Martinović, doc. daje i u svom znanstvenom djelovanju. Naime, Martinović je autor nekoliko znanstvenih i stručnih radova na temu zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća. Svoj humanitarni rad Martinović je ostvarivao i ostvaruje kroz Crveni križ od gradske do državne razine gdje obnaša dužnost potpredsjednika Društva Crvenog križa Bosne i Hercegovine.

SLOGAN cz

OPERATIVNI CENTAR

Tel.: 039 661 377

CZ ZZH logo

facebook
instagram
 

 

Video prilog

Izvješće operativnog centra

Važni telefonski brojevi:

Operativni centar CZ 121 

Policija 122 

Vatrogasci 123 

Hitna medicinska pomoć 124 

Pomoć na cesti /AMSBiH/ 1288

logo modul r 2
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke

dr. Franje Tuđmana 85,
88340 Grude
Tel.: +387 (0)39 661 580
Fax: +387 (0)39 852 077
uprava@civilnazastita-zzh.gov.ba

©2024 Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke