PREZENTIRAN PROJEKT SUSTAVA ZA UZBUNJIVANJE I OBAVJEŠĆIVANJE STANOVNIŠTVA ŽUPANIJE ZAPADNOHERCEGOVAČKE

prezentacija bobanU organizaciji Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke u Općinskoj vijećnici Grude održana je prezentacija Projekta sustava za uzbunjivanje i obavješćivanje stanovništva Županije Zapadnohercegovačke. Izrađivač projekta je tvrtka „Integra“, a projekt je prezentirao Ivan Boban dipl. inženjer elektrotehnike.


Ivan Boban je između ostalog istaknuo glavne smjernice za izradu projekta i to: centraliziran sustav za uzbunjivanje i obavješćivanje stanovništva Županije Zapadnohercegovačke, distribucija signalno-zvučnih i govornih informacija, nezavisni radio-komunikacijski sustav, visoka pouzdanost, fleksibilnost i laka upravljivost sustava, hijerarhijski ustroj sustava (županijski i općinski/gradski), postizanje 95 postotne pokrivenosti zvučnim signalom i korištenje zgrada javne namjene za postavljanje sirenske opreme. Predviđeno je postavljanje ukupno 121 sirene i 7 sirena za vatrogastvo.

prezentacija boban1

Temeljni cilj izrade projekta sustava za uzbunjivanje i obavješćivanje stanovništva na području sve četiri općine/grada u Županiji Zapadnohercegovačkoj, je uspostavljanje učinkovitog mehanizma za distribuciju signalno-zvučnih i govornih informacija za uzbunjivanje i obavješćivanje stanovništva o prirodnim i drugim nesrećama i katastrofama, neposrednim ratnim opasnostima i slično, a u skladu s Pravilnikom o organiziranju i funkcioniranju operativnih centara iz 2019. godine.


Na prezentaciji su osim predstavnika Uprave civilne zaštite aktivno sudjelovali i predstavnici gradskih/općinskih službi civilne zaštite, HE Peć-Mlini i Uprave civilne zaštite Hercegbosanske županije.

SLOGAN cz

OPERATIVNI CENTAR

Tel.: 039 661 377

CZ ZZH logo

facebook
instagram
 

 

Video prilog

Izvješće operativnog centra

Važni telefonski brojevi:

Operativni centar CZ 121 

Policija 122 

Vatrogasci 123 

Hitna medicinska pomoć 124 

Pomoć na cesti /AMSBiH/ 1288

logo modul r 2
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke

dr. Franje Tuđmana 85,
88340 Grude
Tel.: +387 (0)39 661 580
Fax: +387 (0)39 852 077
uprava@civilnazastita-zzh.gov.ba

©2024 Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke