ODRŽAN SASTANAK I KONFERENCIJA ZA NOVINARE PREDSJEDNIKA ČOVIĆA, ČLANOVA ŽUPANIJSKOG STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE I GRADO/NAČELNIKA

press 8 4 20Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a BiH dr. Dragan Čović sastao se u Širokom Brijegu s članovima Županijskim stožerom civilne zaštite ŽZH i grado/načelnicima.


Čović je prvom obraćanju novinarima rekao kako su danas razgovarali o tome što se može učiniti da se stvore što bolji uvjeti liječnicima i drugim zdravstvenim djelatnicima i Kriznom stožeru.

Da budemo još uspješniji kad je u pitanju borba protiv epidemije koronavirusa, a možemo primijetiti da kad je u pitanju ova županija da se situacija u sve četiri općine u dobroj mjeri stabilizira i da smo stvorili dobre preduvjete da se i dalje možemo nositi ako se budu svi držali mjera stožera. Moj primarni zadatak danas je bio doznati informacije iz prve ruke. Razgovarao sam s načelnicima oko mjera ekonomske prirode za koje sam uvjeren da ćemo trebati u narednih petnaestak dana mnogo sadržajniju komunikaciju sa svim našim gospodarstvenicima od malih obrta do velikih tvrtki koje nešto znače na prostoru ŽZH, kako bismo stvorili ambijent s viših razina vlasti pravodobno znamo kakve su dubioze u proračunima četiri općine i cijeloj županiji i kroz one dubioze koje će nastati mjerama koje donose u ovoj županiji, rekao je Čović.

Naglasio je kako sredstva koja se trebaju povući s razine BiH i razine FBiH prema županijama i gradovima/općinama moraju biti raspoređena na pravičan način.

Napravit ćemo s predstavnicima gospodarstva iz ove županije idući tjedan sastanak zajedno s ljudima koji će te mjere provoditi na višim razinama vlasti. Radi se o ogromnim sredstvima i mi očekujemo da će na razini Federacije doći do određenog zaduženja kako bi se ispratilo sve ono što je potrebno gospodarstvu. Kroz prvih 300 milijuna eura koje bi trebalo doći od strane MMF-a, inzistirat ćemo da potpisnici tog aranžmana uz dva entiteta uvijek spominju i 10 naših županija, čime bismo osigurali da nema političkog nadmudrivanja u raspodjeli, poručio je Čović.

Sve mjere koje mi na razini županije donosimo, a vezane su uz pandemiju koronavirusa, donose i određene financijske troškove. Mi dosad od nijednog izvora, osim naših unutarnjih izvora nismo dobili niti jednu marku. Sredstva o kojima smo govorili i koja su na jedan populistički način na kraju uskraćena, a sve to pozitivajući se na situciju izazvanu pandemijom koronavirusa, tek sad, s obzirom da su ta sredstva bila predviđena nama, vidi se jedno licemjerje te politike, rekao je predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić. (jabuka.tv)

 

 

SLOGAN cz

OPERATIVNI CENTAR

Tel.: 039 661 377

CZ ZZH logo

facebook
instagram
 

 

Video prilog

Izvješće operativnog centra

Važni telefonski brojevi:

Operativni centar CZ 121 

Policija 122 

Vatrogasci 123 

Hitna medicinska pomoć 124 

Pomoć na cesti /AMSBiH/ 1288

logo modul r 2
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke

dr. Franje Tuđmana 85,
88340 Grude
Tel.: +387 (0)39 661 580
Fax: +387 (0)39 852 077
uprava@civilnazastita-zzh.gov.ba

©2024 Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke