ODRŽANA IZVANREDNA KONFERENCIJA ZA NOVINARE ŽUPANIJSKOG STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE

press stozer zzh 24 3Ispred zgrade Vlade Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu u održana je izvanredna konferencija za novinare Stožera civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke.

 

Konferencija je sazvana zbog prvog potvrđenog slučaja zaraze koronavirusom na području ŽZH.

Jučer je ta osoba bila na pregledu u Domu zdravlja Široki Brijeg, nakon čega je upućena u SKB Mostar gdje je testom potvrđeno da ima koronavirus. Odmah su poduzete sve mjere dezifenkcije u Domu zdravlja. iječ je o 75-godišnjakinji koja je trenutno u stabilnom stanju. Sve bliže osobe su u samoizolaciji, dvije osobe upućene su na testiranje u SKB Mostar, rekao je ministar zdravstva ŽZH i član Stožera Tomislav Pejić.

"Testiramo sve osobe s kojima je zaražena imala kontakt i provjeravamo tko je mogao biti nulti pacijent. Mi smo danas dvije osobe odveli na testiranje i te rezultate očekujemo danas poslijepodne. Imamo jedan slučaj i u Hrvatskoj. Uspostavit ćemo kontakt da vidimo u kakvom stanju je ta osoba", rekao je epidemiolog prof. dr. Ivan Vasilj.

press stozer1 zzh 24 3

Predsjednik Vlade i zapovjednik Stožera civilne zaštite ŽZH Zdenko Ćosić kazao je kako će sada biti povećan broj ljudi u samoizolaciji i da će se svi oni koji se ne budu toga pridržavali biti kažnjavani te će se njihova imena objavljivati.
Ministar zdravstva rekao je kako je u procesu nabavka 5.000 transportnih briseva. Njima će se uzimati uzorci koji će se slati u SKB Mostar.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=jXttniIbSNY&feature=emb_logo

 

SLOGAN cz

OPERATIVNI CENTAR

Tel.: 039 661 377

CZ ZZH logo

facebook
instagram
 

 

Video prilog

Izvješće operativnog centra

Važni telefonski brojevi:

Operativni centar CZ 121 

Policija 122 

Vatrogasci 123 

Hitna medicinska pomoć 124 

Pomoć na cesti /AMSBiH/ 1288

logo modul r 2
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke

dr. Franje Tuđmana 85,
88340 Grude
Tel.: +387 (0)39 661 580
Fax: +387 (0)39 852 077
uprava@civilnazastita-zzh.gov.ba

©2024 Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke