ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE ŽUPANIJSKOG STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE

press vlada krizni zzh 2U prostorijama Skupštine i Vlade Županije Zapadnohercegovačke održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili zapovjednik Županijskog stožera i predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić, član Stožera i ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi ŽZH Tomislav Pejić, dr. med., te načelnik Stožera i ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke dr. sc. Drago Martinović.

 

 Ministar Pejić je u uvodu kazao kako je trenutno je u ŽZH 145 osoba u samoizolaciji, iako se te brojke mijenjaju iz minute u minutu. Oni su dobili rješenja od federalnog inspektora i županijskih inspektora pri prelasku granice. Na razini Županije su testirani tri osobe na koronavirus i sve tri su bile negativne, ipak u idućem periodu za očekivati je i pozitivne slučajeve. Ministarstvo zdravstva, rada, socijalne skrbi će imati savjetodavnu ulogu unutar Kriznog stožera ŽZH. Moramo naglasiti kako unatoč epidemiji koronavirusa život mora teći dalje, da će biti i drugih bolesti infekcija i o svemu tome moramo voditi računa, rekao je ministar zdravstva Tomislav Pejić.

press stozer

Oko mjera koje Civilna zaštita ŽZH poduzima u slučaju epidemije koronavirusa COVID-19 više je otkrio ravnatelj Uprave Civilne zaštite ŽZH Drago Martinović. Sve sigurnosne i zdravstvene službe na području županije stavljene su službu Kriznog stožera ŽZH.
Drago mi je da se određeni ugostiteljski objekti i ranije zatvorili svoje radnje i objekte prije naše službene odluke, što znači da postoji sve veća svijest među građanima oko ozbiljnosti ove situacije. Molim vas sve građane da budu slobodni kontaktirati nas na službene telefone, a mi svi ćemo poduzeti sve što je u našoj moći kako bi umanjili mogućnost širenja epidemije koronavirusa, kazao je između ostaloga Martinović.

Predsjednik Vlade ŽZH i zapovjednik Županijskog kriznog stožera civilne zaštite ŽZH Zdenko Ćosić se osvrnuo na pojedina kršenja građana mjera samoizolacije na području ove županije.

Imali smo već nekoliko slučajeva koji su kršili mjere o samoizolaciji i te osobe snosit će se kaznene i prekršajne odgovornosti. Sve te građane mogu prijaviti drugi građani koji su ih primjetili, a isto tako naši policijski inspektori idu kontorlirati ljude koji su dobili rješenja o samoizolaciji na granici. Naglasio bih kako će dimenzije ove epidemije ovisiti o disciplini, poštivanju propisanih mjera od strane svih građana. Ova epidemija je naš novi nevidljivi neprijatelj i protiv njega se moramo svi zajedno izboriti, rekao je predsjednik Ćosić.

SLOGAN cz

OPERATIVNI CENTAR

Tel.: 039 661 377

CZ ZZH logo

facebook
instagram
 

 

Video prilog

Izvješće operativnog centra

Važni telefonski brojevi:

Operativni centar CZ 121 

Policija 122 

Vatrogasci 123 

Hitna medicinska pomoć 124 

Pomoć na cesti /AMSBiH/ 1288

logo modul r 2
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke

dr. Franje Tuđmana 85,
88340 Grude
Tel.: +387 (0)39 661 580
Fax: +387 (0)39 852 077
uprava@civilnazastita-zzh.gov.ba

©2024 Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke
Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke